Rules:

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Andreas och Sigrid

Vi tillbringar en ganska stor del av året i tält, oftast i kombination med paddling och cykling. Under många år använde vi olika typer av tunnel- och kupoltält. Detta förändrades när vi gick med i ”GOC”, en tysk sammanslutning med målsättningen att göra indiankanoterna populära...

Vi tillbringar en ganska stor del av året i tält, oftast i kombination med paddling och cykling. Under många år använde vi olika typer av tunnel- och kupoltält. Detta förändrades när vi gick med i ”GOC”, en tysk sammanslutning med målsättningen att göra indiankanoterna populärare. Att sova i tipi verkade vara ett väsentligt inslag i de evenemang som gruppen anordnade.


GOC-träff. Foto: Andreas Drechsler

Något som vi tyckte var konstigt var, att dessa människor hade så totalt annorlunda campingvanor. Tälten hade sällan innertält och många använde inte ens golv, men de flesta hade kamin för trevnadens skull.

Vi kom på en massa argument för varför deras sätt att campa var helt befängt.

  • Hur skall man kunna hålla borta insekter från sovplatserna?
  • Utan innertält får man en massa kondensproblem.
  • Det måste vara en mardröm att torka bomullsduken efter regn.
  • Att ha en stång mitt i tältet verkar vara ett steg bakåt jämfört med tunneltält.
  • Att öppna dragkedjan när det regnar borde blöta ner ordentligt inne i tältet.

För att göra en lång historia kort, numera äger vi två tältkåtor från Tentipi, en Safir 7 bp och en Zirkon 5 lätt. Vi upptäckte att ingen av punkterna i listan är något problem. Inte ens när man har tältet uppställt en hel vecka på samma plats, hittar särskilt många insekter in i tältet. Bomullsduken torkar fortare än något av våra nylontunneltält. På mittstången hänger vi upp lyktan eller handdukarna, och det är alltid tillräckligt med plats runtom. Att öppna dragkedjan vid regn är inget problem, om man snabbt viker undan golvet.

Vi använder Zirkon 5 lätt när vi byter läger varje dag och är osäkra på, om det kommer att finnas tillräckligt med plats för tältet nästa kväll.


Kanottur i Mecklenburg i norra Tyskland. Foto: Andreas Drechsler

När vi stannar en längre tid på samma ställe ger Safir 7 i bomull/polyester massor av extra komfort, särskilt under heta dagar eller om man är låst till tältet på grund av dåligt väder. Jag måste erkänna att vi inte sovit i våra andra tält, sedan vi fick våra Tentipi tältkåtor. 

Inga önskemål alls? Kanske en något annorlunda design på dragkedjan, som tillåter att förstärkningskanten förblir stängd, när man öppnar dörren.

Med vänliga hälsningar

Andreas och Sigrid

 

Tentipis kommentar: Alla våra tältkåtor har passande innertält och golv. Dessa säljs som tillbehör.