Rules:

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Green River, Utah, USA.

Det samiska arvet

Flugfiske på Kolahalvön med Loop Tackle.

Våra tältkåtors ursprung

Lappkåtan och indiantipin är i princip samma lösning för ett naturnära boende. En enkel, konformad stomme av stänger täcktes av djurhudar med en öppning upptill som rökgång. Snabbt hade de nomadiserande, renskötande samerna i norra Skandinavien en v......

Våra tältkåtors ursprung

Lappkåtan och indiantipin är i princip samma lösning för ett naturnära boende. En enkel, konformad stomme av stänger täcktes av djurhudar med en öppning upptill som rökgång. Snabbt hade de nomadiserande, renskötande samerna i norra Skandinavien en vindtålig och avancerad bostad, som det var lätt att hålla varmt i.

Förklaringen var elden som spred sin värme och hudarna som höll den kvar. Elden gav också ljus och hemtrevnad. Matlagning, rökning av fångsten, klädtorkning och andra göromål kunde utföras bekvämt inom hemmets väggar.

Kåtan var också perfekt för ett nomadiserande liv, eftersom den vägde väldigt lite i förhållande till storleken. Stommen kunde ju lämnas kvar, eftersom den var så enkel att tillverka på varje ny plats man kom till. I praktiken kom man ofta tillbaka till samma ställen år efter år och då fanns ju redan en stomme färdig. På några minuter var kåtan uppsatt.

Tältkåtor för alla behov

Tältkåtor från Tentipi bygger på lappkåtans traditionella konstruktionsprinciper men är gjorda av moderna material och med moderna konstruktionsmetoder.

Våra tältkåtor har tack vare elden både ljus, värme och trevnad! De passar in i de mest skiftande miljöer och kan användas i otaliga sammanhang. Grupp, familj eller ensamvarg. Arbete, friluftsliv eller fest. Villatomt eller vildmark. Våra tältkåtor kan på alla sätt mäta sig med olika typer av tält. Få ting är mångsidigare än en tältkåta från Tentipi!