Rules:

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Green River, Utah, USA.

Om oss

Vi är ett tälttillverkande företag med rötterna djupt i den lappländska myllan och den rika naturtradition som finns här uppe i norra Sverige, något som går igen i samtliga våra produkter.

Ända sedan starten, våren 1989, har vi sett det som vår uppgift att förse upplevelselystna männi...

Tillkomst och influenser bakom tältmärket

I videon får du veta vad som gör våra tältkåtor så speciella jämfört med andra tälttyper. Inspirerat av visioner hos grundaren och VD:n, Bengt Grahn, ger Tentipi campingupplevel......

Tentipi... så började det

Vårsolens idoga skinande hade detta år precis som alla andra förvandlat frusna former till ystert dansande vatten. Livet, som gått på sparlåga under kalla vintermånader, visade sig i naturen med sprängande kraft. För ungdomsgänget var detta härliga tider. Bra vattenstånd och fart i forsa...

Tentipi idag

Med åren har den sfär där Tentipi verkar vidgat sig mer och mer. Våra tältkåtor säljs numera över hela världen. För att bevara själen i våra produkter sker idé- och utvecklingsarbetet dock alltjämt i Moskosel. I denna lilla lappländska by med sina drygt 200 invånare finner man Tentip...

Tentipi och framtiden

Vi är förvissade om att Tentipi när det gäller bärbara tält erbjuder det mångsidigaste tältet på marknaden. Vår tältlösning tål de hårdaste väder och klarar alla årstider och klimat med bravur tack vare sin form och den unika möjligheten till eld inne i tältet.

Elden och kopplinge...

Det samiska arvet

Våra tältkåtors ursprung

Lappkåtan och indiantipin är i princip samma lösning för ett naturnära boende. En enkel, konformad stomme av stänger täcktes av djurhudar med en öppning upptill som rökgång. Snabbt hade de nomadiserande, renskötande samerna i norra Skandinavien en v......

Tentipis ansvar

Ansvar har alltid varit en ledstjärna för oss på Tentipi, såväl i våra affärskontakter som i andra sammanhang. Vi tycker att vi som företag har ett ansvar för vår miljö, för våra medmänniskor och för den framtid, som vi alla är med om att skapa. Som företag har vi dessutom stora mö...

Tentipi Adventures

Foto: Taunton Leisure

Tentipi har under en följd av år ordnat aktiviteter under benämningen Tentipi Adventures. Dessa upplevelsedagar har hittills gått av stapeln under vårvintern, då snön och kylan fortfarande har sitt grepp om trakterna här uppe kring norra polcirkeln.Deltagar......

Vi är ett tälttillverkande företag med rötterna djupt i den lappländska myllan och den rika naturtradition som finns här uppe i norra Sverige, något som går igen i samtliga våra produkter.

Ända sedan starten, våren 1989, har vi sett det som vår uppgift att förse upplevelselystna människor med tält och tillbehör av unik design och kvalitet. Våra tält erbjuder ett säkert skydd samtidigt som de är rymliga och bekväma och självklart möjliggör den speciella trivsel och gemenskap, som uppstår runt en lägereld.


Våra tältkåtor bär i sin grundkonstruktion med sig arvet från alla de nomadfolk, som genom tiderna levt i samklang med naturens element, med tältkåtan som hem och skydd.

Med våra moderniserade versioner får man tält, som lämpar sig för alla tillfällen man kan tänka sig: från grillfesten i trädgården till extrema expeditioner; från naturklassrummet till evenemangslokaler för tusentals personer. Mångsidigheten är med andra ord inbyggd såväl som volymen, den överlägsna ventilationen och möjligheten till öppen eld (eller kamin) inne i tältet.


Det handlar inte bara om själva utrustningen – våra tältkåtor förmedlar också en livsstil. Det är vår uppgift att även fortsättningsvis möta och helst överträffa den moderna människans krav på sin utrustning men också att bidra till att fylla vårt behov av samhörighet, frihet och mening.

Att känna kopplingen till det förflutna, vårt arv, och att vistas i naturen, möta elementen, kan ge oss dessa djupare värden.


Med vår helägda tillverkningsenhet i Kina har vi byggt för framtiden.

Här kan vi skapa den kvalitetskontroll, som är avgörande för en produkt, som strävar efter att bli sedd som en av de bästa på marknaden.

Här har vi ett nära samarbete med ett testinstitut för att försäkra oss om att våra material håller den höga kvalitet vi kräver.

Här har vi yrkesskickliga sömmerskor och andra, som syr och monterar produkterna.

Här har vi inrättat ett regntestrum, där vi kan duscha hela tältet, så att du som användare skall slippa otrevliga överraskningar.

För att bevara själen i våra produkter sker idé- och utvecklingsarbetet alltjämt i Moskosel. Här står våra fötter stadigt i jorden med den lappländska naturen inpå knutarna.


När vi genom våra produkter för arvet från våra nomadiserande förfäder in i framtiden, vill vi göra det på ett ansvarsfullt sätt. Som företag vill vi bidra till en hållbar utveckling, och inför den uppgiften känner vi samma entusiasm och glädje som inför uppgiften att erbjuda kvalitetsprodukter.

Med vårt CSR-arbete (Corporate Social Responsibility) vill vi knyta ihop vår verksamhet och vårt ansvar till en harmonierande helhet. Därigenom är vi övertygade om att vi bidrar till att även framtidens barn skall kunna få njuta av naturens mångfald och skönhet.


Vår unika design tillsammans med vår strävan att alltid hålla hög kvalitet på våra produkter och tjänster har resulterat i otaliga lovord från våra användare och ett snabbt växande intresse för våra tält.


Välkommen till Tentipi!