Rules:

Only words with 2 or more characters are accepted
Max 200 chars total
Space is used to split words, "" can be used to search for a whole string (not indexed search then)
AND, OR and NOT are prefix words, overruling the default operator
+/|/- equals AND, OR and NOT as operators.
All search words are converted to lowercase.

Tentipi Camp – kom närmare naturen

En rad tältkåtor står på ängen och ytterligare några är resta i skydd av träden i skogsbrynet. Natten har varit kylig och ringlande rök stiger från tältens skorstenar. Runt lägerelden äter några frukost. Kokkaffet ångar hett i den friska luften. Nere vid strandkanten pågår förberedelserna för morgonens kanottur.

 

Aktiviteterna och utformningen av varje enskilt Tentipi Camp-arrangemang kan variera, men gemensamt för dem alla är den ständigt brinnande lägerelden att samlas kring, alla härliga möten som uppstår och de hemtrevliga tältkåtorna från Tentipi, som man kan hyra, om man inte redan har en men vill prova på.

Har du frågor om Tentipi Camp? Är du intresserad av att arrangera en egen Tentipi Camp? Skriv till oss, info@tentipi.com.

Kommande evenemang

11–13 maj 2018
ProAdventure Tentipi Camp, Carrog vid floden Dee, Wales

ProAdventure är pionjärer när det gäller Tentipi Camp i Storbritannien. De lär sig av sina erfarenheter och inspireras av sina europeiska vänner. Ägare av tältkåtor från Tentipi bjuds en eller två gånger om året in för att umgås, ägna sig åt aktiviteter och utbyta idéer.
ProAdventure arrangerade Storbritanniens allra första Tentipi Camp i april 2015 vid floden Dee. Då deltog över 60 personer. Det erbjöds bushcraftaktiviteter, paddling och gott om möjligheter att sitta och prata runt lägerelden.
Deras Tentipi Camp 2016, som hölls vid gränsen mellan England och Wales, var lika populär hos tidigare deltagare som hos nya, och man njöt av landskapet och aktiviteterna som erbjöds av värdarna på campingen Underhill Farm.
Under 2017 arrangerades två ProAdventure-läger. Det första i Carrog vid floden Dee i maj, och det andra i september vid Balasjön.
ProAdventure var först i Storbritannien med Tentipi Camp, och framgången fortsätter.

Årets Tentipi Camp är fortfarande under planering, men det här är planerna hittills:

Aktiviteter

  • Fredag kväll – Fika, kaffe och kaka.
  • Lördag morgon – Lär dig att tälja en sked med Roj Oblivious Gnome.
  • Lördag eftermiddag – Jamie från Wild Bushcraft Company visar hur man skinnar och styckar en hjort.
  • Vid någon tidpunkt under lördagen blir det yxkastning.
  • Lördag kväll – någon form av föreläsning, ännu inte fastställt.
  • Söndag morgon – Tai Chi-session med Ed från Carrog efter att Pete utmanat floden med de kanotister som har med egen utrustning. Om du inte är en paddlare kanske du vill vara med och uppleva förra årets succé; Teddy Bears picknick.

 

För mer information och för att boka, klicka här.

 

 

29 juni – 1 juli 2018
TENTIPI CAMP med WaldläuferAkademie, NSG Höltigbaum i Hamburg, Tyskland

Upplev enkelt skandinaviskt friluftsliv och rustik atmosfär vid denna sommarupplaga av Tentipi Camp från Absolut-Canoe. Att utforska naturen, laga mat över öppen eld och prova skandinaviskt hantverk är några av de aktiviteter som erbjuds.

 

För mer information och för anmälan, klicka här.